Wat moet er gebeuren
om risicojongeren aan het werk te krijgen?

Ondanks alle (voor)oordelen en kosten kunnen we deze grote groep jongeren ook niet aan hun lot over laten. Met het project ‘Geef me 1 kans!’ willen we werkgevers, onderwijs en jongeren met elkaar in contact brengen en het gesprek op gang brengen.

 

geef-me-nog-1-kans
geef-me-nog-1-kans


 
Het landelijke project ‘Geef me 1 kans!’ bestaat uit:

  1. In de 4 grote gemeenten organiseerden wij 20 kennismakingsmiddagen met in totaal 250 werkgevers en 250 jongeren. Tijdens deze middagen gingen jongeren en werkgevers met elkaar in gesprek over hun ervaringen, meningen en ideeën rondom werk. Niet met het doel om te matchen, maar om elkaars belevingswereld en belangen beter te begrijpen. Tijdens de interactieve workshops interviewden we de werkgevers, jongeren en onderwijs over het werken met jongeren.
     
  2. Een jaar lang filmden we bij twee werkgevers, waar jongeren een kans kregen. Dit resulteerde in twee indringende documentaires: ‘De Moeite’ en ‘De Laatste Kans’.
     
 
 
 

  1. Uit alle interviews hebben wij meer dan 40 korte films gemonteerd met tips en ervaringen van werkgevers, jongeren, onderwijs en gemeente. Deze films zijn bedoeld om werkgevers te inspireren om jongeren kansen te geven, maar wel een realistisch beeld te geven. Daarnaast zijn de films te gebruiken tijdens symposia, als aanjager voor discussie, in het onderwijs en voor beleidsmakers.
     
  2. Wij hebben een groot landelijk symposium georganiseerd voor werkgevers, gemeente en onderwijs in het bijzijn van de minister van Onderwijs.


geef-me-nog-een-kans
zuidoost3